Pers & Media

National Geographic Traveler China

Ik ben vereerd met de publicatie in de Chinese editie van National Geographic Traveler, mei 2020.
8 pagina’s en een interview over de Marvels serie. Dieren die op zoek zijn naar onderdak op verlaten plekken, een meermaals bekroonde serie van  beeldende kunstfotografie die ik heb gemaakt in samenwerking met Cheraine Collette.

Cheraine is verantwoordelijk voor het concept, dierenfotografie, compositie en bewerking.

Klik hier voor meer informatie.

FotoNostrum Magazine #0

Tijdens onze expositie in Barcelona voor de Pollux awards, heeft Cheraine Collette een interview gegeven over de Marvels serie voor FotoNostrum; Mediterranean House of Photography.
Cheraine is verantwoordelijk voor het concept, de dierenfotografie, de compositie en de bewerking.

Ze praat niet alleen over de Marvels serie en onze samenwerking, maar ook over haar andere geweldige werk.

Klik hier voor meer informatie.

CapsuleBook Curatorial Volume 2

Dieren zijn een bron van inspiratie en een veelvoorkomend onderwerp dat als een gemeenschappelijk thema dient om Cheraine Collette’s werken te verbinden. Ze combineert mode met natuur, dieren en kunst. Door het gebruik van fotomanipulatie wil ze een wereld creëren waarin het publiek zich tussen fantasie en realiteit bevindt. Cheraine zegt: “Laat je inspireren om je verbeelding te verkennen en werken te creëren die je nooit voor mogelijk had gehouden.”

Klik hier voor meer informatie.

Bored Panda

Onze surrealistische foto’s wonnen de Fine Art award in de International Photography Contest 2019.

“Twee jaar geleden ontmoette ik bij toeval Yoerie Custers en terwijl we aan de praat raakten, kwam ik erachter dat hij ook fotograaf is. Zijn grootste passie is het bezoeken van verlaten plekken in heel Europa, om de  schoonheid van verwaarloosde gebouwen te fotograferen. Hij liet me ook zijn boek ‘Journey to Forgotten Dreams’ zien met zijn beste werken. Een idee was geboren”. Cheraine Collette

Klik hier voor meer informatie.

Curious Doodle

De Marvels fotoserie is gemaakt als een samenwerking tussen Yoerie Custers en Cheraine Collette. Custers is verantwoordelijk voor de fotografie van het decor van vervallen plaatsen, en Collette deed de Photoshop-magie, de foto’s van de dieren en de post-productie. Het idee werd geboren toen twee kunstenaars elkaar twee jaar geleden ontmoetten en elkaars inspiratie en passie leerden kennen. Lees meer over deze twee prachtige fotografen en hun projecten.

Klik hier voor meer informatie.

Dagblad De Limburger 30 april

Acht jaar al trekt de Zuid-Limburgse Yoerie Custers (26) door Europa om verlaten en vervallen gebouwen en locaties te fotograferen. Het resultaat van zijn risicovolle expedities is te zien in het boek ‘Secrets of Neglected Places’, dat nu in de winkel ligt.

Eerst maar even een waarschuwing. Van de fotograaf zelf. Als je eenmaal een begin maakt met het fotograferen van verlaten gebouwen en moeilijk toegankelijke plekken, dan kom je er niet meer vanaf. „Je klimt een muur over of klautert door een raam en dan komt het wow-effect. Dan stap je opeens de wereld van iemand anders binnen. Dat werkt verslavend: je wilt telkens weer nieuwe ‘oude’ plekken ontdekken en de verhalen daarachter te weten komen”, vertelt de in Maastricht geboren en in Cadier en Keer opgegroeide fotograaf.

Klik hier voor meer informatie.

StadsPers E1+2 week 17

Tijdreizen met fotografie
Unieke Urbex foto expositie te zien in Hotel Bergse Bossen

Van april tot oktober hangt Hotel Bergse Bossen vol met bijzondere foto’s van Urbex-fotografen Sasja Michalski en Yoerie Custers. De expositie aan de Traaij 299 in Driebergen
is dagelijks gratis toegankelijk. Intrigerende foto’s van desolate, vervallen kastelen, ziekenhuizen, gevangenissen, kerken, fabrieken en huizen, van België tot Tsjernobyl.
Ooit werd in deze gebouwen gewoond of gewerkt, klonk er muziek, werd er gelachen en gehuild. Nu hangt daar een verlaten, mystieke sfeer en wint de natuur steeds meer terrein.
De foto’s van Sasja en Yoerie “zuigen” je bijna naar binnen en maken je nieuwsgierig naar die andere tijden. Ze laten een wereld zien dat anders verborgen zou zijn gebleven.

Nieuwsblad De Kaap

“Tijdreizen” met fotografen Sasja Michalski en Yoerie Custers Van maandag 8 april tot en met zondag 6 oktober 2019 hangt Hotel Bergse Bossen vol met bijzondere foto’s van Urbex-fotografen Sasja Michalski en Yoerie Custers. Intrigerende foto’s van desolate, vervallen kastelen, ziekenhuizen, gevangenissen, kerken, fabrieken en huizen, van België tot Tsjernobyl. Ooit werd in deze gebouwen gewoond of gewerkt. Klonk er muziek, werd er gelachen en gehuild. Nu hangt daar een verlaten, mystieke sfeer en wint de natuur steeds meer terrein. De foto’s van Sasja en Yoerie “zuigen” je bijna naar binnen en maken je nieuwsgierig naar die andere tijden. Ze laten je een stukje wereld zien dat anders verborgen zou zijn gebleven. Fotografen Sasja Michalski en Yoerie Custers kenden elkaar vóór de tentoonstelling niet, maar hun gezamenlijke passie voor Urbex resulteert nu in een prachtige en intrigerende gezamenlijke fototentoonstelling in de gangen, Lounge en het Grand Café van Hotel Bergse Bossen.

Klik hier voor meer informatie.

Dagblad De Gelderlander

Verlaten plekken ontdekken. Het is al zolang Yoerie Custers (26) uit Groesbeek zich kan herinneren zijn grote hobby. ,,Ik ben nieuwsgierig. Wat is daar te zien, wat is er gebeurd?”

Toen hij jong was, was hij voorzichtiger. Zijn ouders vonden het niet altijd leuk als hun zoon op avontuur ging. Eenmaal volwassen schafte Custers, die interieurdesign studeerde en nu in een beddenwinkel werkt, zijn eerste camera aan. Een Nikon. Nu zoekt hij ‘meer de grenzen op’. De afgelopen drie jaar trok hij door Europa om plaatsen te fotograferen waar de tijd heeft stilgestaan. Het resulteerde in het boek Secrets of Neglected Places.

Klik hier voor meer informatie.

De Rozet #3 & Het Gemeentenieuws #6

Yoerie Custers uit Groesbeek reist al een aantal jaren door Europa, op zoek naar leegstaande en vervallen plekken. Speuren naar vergeten gebouwen waar niemand meer naar omkijkt. Bizar, mooi en vaak erg spannend. Een pand met een heel verhaal dat geheim is. Wat heeft zich hier afgespeeld? Waarom is het gesloten? Waarom is men zomaar vertrokken? Vragen die niet beantwoord gaan worden en waar je zelf over kan filosoferen. Yoerie heeft een aantal indrukwekkende foto’s gebundeld in het boek Secrets of Neglected places; een 200 pagina’s tellend koffietafel boek. Naast de prachtige foto’s staan er ook enkele poëziestukken in die je meenemen op een revolutionaire reis door het verleden en verval. Het boek komt 1 maart uit en is verkrijgbaar bij verschillende winkels in de buurt of via de website.

APL Fotomagazine #20

Ik wil mensen laten zien hoe schitterend verval kan zijn. Kunststromingen die terugkomen in de oude architectuur zoals we deze in de hedendaagse bouw nog maar weinig terugzien. Geschiedenis van panden met een waar verhaal en de kleine huisjes waar mensen een lange tijd gewoond hebben. Al deze prachtige locaties wil ik graag met jullie delen door middel van fotografie.

Klik hier voor meer informatie.

Platform Fotografie #6

Verlaten en vervallen gebouwen, waarin de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Huiskamers die door de aanwezigheid van meubels en andere huiselijke spulletjes doen vermoeden dat er gisteren nog iemand heeft gewoond. Een dikke laag stof verraadt echter dat hier lange tijd geen voet is gezet. Het vastleggen van dit soort vergane glorie is de droom van Urbex (Urban Exploring)-fotografen.