Press

2020 CN: National Geographic Traveler

I am honored with the publication in the National Geographic Traveler China, May 2020 issue.
8 pages and interview covering the Marvels series about animals looking for shelter in abandoned places, a multi-award winning fine art photography series I have made in collaboration with Cheraine Collette.

Cheraine is responsible for the concept, animal photography, composition and editing.

Click here for more information.

2019 Bored Panda

Our surreal images won the Fine Art award in the International Photography Contest 2019.

Two years ago I met Yoerie Custers by chance and while we started talking I found out he was a photographer too. His biggest passion is going to abandoned places throughout Europe, to photograph the decayed beauty of neglected buildings. He also showed me his book ‘Journey to Forgotten Dreams’ containing his best works and an idea was born”. Cheraine Collette

Click here to see the post.

2019 NL: Dagblad de Limburger

Acht jaar al trekt de Zuid-Limburgse Yoerie Custers (26) door Europa om verlaten en vervallen gebouwen en locaties te fotograferen. Het resultaat van zijn risicovolle expedities is te zien in het boek ‘Secrets of Neglected Places’, dat nu in de winkel ligt.

Eerst maar even een waarschuwing. Van de fotograaf zelf. Als je eenmaal een begin maakt met het fotograferen van verlaten gebouwen en moeilijk toegankelijke plekken, dan kom je er niet meer vanaf. „Je klimt een muur over of klautert door een raam en dan komt het wow-effect. Dan stap je opeens de wereld van iemand anders binnen. Dat werkt verslavend: je wilt telkens weer nieuwe ‘oude’ plekken ontdekken en de verhalen daarachter te weten komen”, vertelt de in Maastricht geboren en in Cadier en Keer opgegroeide fotograaf.

Click here to see the post.

2019 NL: StadsPers E1+2 week 17

Tijdreizen met fotografie
Unieke Urbex foto expositie te zien in Hotel Bergse Bossen

Van april tot oktober hangt Hotel Bergse Bossen vol met bijzondere foto’s van Urbex-fotografen Sasja Michalski en Yoerie Custers. De expositie aan de Traaij 299 in Driebergen
is dagelijks gratis toegankelijk. Intrigerende foto’s van desolate, vervallen kastelen, ziekenhuizen, gevangenissen, kerken, fabrieken en huizen, van België tot Tsjernobyl.
Ooit werd in deze gebouwen gewoond of gewerkt, klonk er muziek, werd er gelachen en gehuild. Nu hangt daar een verlaten, mystieke sfeer en wint de natuur steeds meer terrein.
De foto’s van Sasja en Yoerie “zuigen” je bijna naar binnen en maken je nieuwsgierig naar die andere tijden. Ze laten een wereld zien dat anders verborgen zou zijn gebleven.

2019 NL: Nieuwsblad De Kaap

“Tijdreizen” met fotografen Sasja Michalski en Yoerie Custers Van maandag 8 april tot en met zondag 6 oktober 2019 hangt Hotel Bergse Bossen vol met bijzondere foto’s van Urbex-fotografen Sasja Michalski en Yoerie Custers. Intrigerende foto’s van desolate, vervallen kastelen, ziekenhuizen, gevangenissen, kerken, fabrieken en huizen, van België tot Tsjernobyl. Ooit werd in deze gebouwen gewoond of gewerkt. Klonk er muziek, werd er gelachen en gehuild. Nu hangt daar een verlaten, mystieke sfeer en wint de natuur steeds meer terrein. De foto’s van Sasja en Yoerie “zuigen” je bijna naar binnen en maken je nieuwsgierig naar die andere tijden. Ze laten je een stukje wereld zien dat anders verborgen zou zijn gebleven. Fotografen Sasja Michalski en Yoerie Custers kenden elkaar vóór de tentoonstelling niet, maar hun gezamenlijke passie voor Urbex resulteert nu in een prachtige en intrigerende gezamenlijke fototentoonstelling in de gangen, Lounge en het Grand Café van Hotel Bergse Bossen.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

2019 NL: De Gelderlander

Verlaten plekken ontdekken. Het is al zolang Yoerie Custers (26) uit Groesbeek zich kan herinneren zijn grote hobby. ,,Ik ben nieuwsgierig. Wat is daar te zien, wat is er gebeurd?”

Toen hij jong was, was hij voorzichtiger. Zijn ouders vonden het niet altijd leuk als hun zoon op avontuur ging. Eenmaal volwassen schafte Custers, die interieurdesign studeerde en nu in een beddenwinkel werkt, zijn eerste camera aan. Een Nikon. Nu zoekt hij ‘meer de grenzen op’. De afgelopen drie jaar trok hij door Europa om plaatsen te fotograferen waar de tijd heeft stilgestaan. Het resulteerde in het boek Secrets of Neglected Places.

Click here to see the post.

2019 NL: De Rozet #3 & Het Gemeentenieuws #6

Yoerie Custers uit Groesbeek reist al een aantal jaren door Europa, op zoek naar leegstaande en vervallen plekken. Speuren naar vergeten gebouwen waar niemand meer naar omkijkt. Bizar, mooi en vaak erg spannend. Een pand met een heel verhaal dat geheim is. Wat heeft zich hier afgespeeld? Waarom is het gesloten? Waarom is men zomaar vertrokken? Vragen die niet beantwoord gaan worden en waar je zelf over kan filosoferen. Yoerie heeft een aantal indrukwekkende foto’s gebundeld in het boek Secrets of Neglected places; een 200 pagina’s tellend koffietafel boek. Naast de prachtige foto’s staan er ook enkele poëziestukken in die je meenemen op een revolutionaire reis door het verleden en verval. Het boek komt 1 maart uit en is verkrijgbaar bij verschillende winkels in de buurt of via de website.

2017 NL: APL Fotomagazine #20

Ik wil mensen laten zien hoe schitterend verval kan zijn. Kunststromingen die terugkomen in de oude architectuur zoals we deze in de hedendaagse bouw nog maar weinig terugzien. Geschiedenis van panden met een waar verhaal en de kleine huisjes waar mensen een lange tijd gewoond hebben. Al deze prachtige locaties wil ik graag met jullie delen door middel van fotografie.

2014 NL: Platform Fotografie #6

Verlaten en vervallen gebouwen, waarin de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Huiskamers die door de aanwezigheid van meubels en andere huiselijke spulletjes doen vermoeden dat er gisteren nog iemand heeft gewoond. Een dikke laag stof verraadt echter dat hier lange tijd geen voet is gezet. Het vastleggen van dit soort vergane glorie is de droom van Urbex (Urban Exploring)-fotografen.

error: Content is protected !!