16e International Color Awards – Genomineerd in Architectuur

16E JAARLIJKSE INTERNATIONAL COLOR AWARDS BEKROONT FOTOGRAAF YOERIE CUSTERS UIT NEDERLAND

INTERNATIONAL COLOR AWARDS is de toonaangevende internationale prijs die uitmuntendheid in kleurenfotografie eert. Dit gevierde evenement richt de schijnwerpers op de beste professionele en amateurfotografen wereldwijd en eert de mooiste beelden met de hoogste prestaties in kleurenfotografie.

www.colorawards.com

LOS ANGELES 15 mei, 2023 – Fotograaf Yoerie Custers uit Nederland heeft de 16e jaarlijkse International Color Awards Nominee titel in de categorie Architectuur ontvangen tijdens een prestigieuze Winners & Nominee Photoshow die zaterdag 29 april 2023 werd gestreamd.

Het live online gala werd bijgewoond door industrieleiders en de fotografiegemeenschap uit de hele wereld die inlogden om de climax van ’s werelds belangrijkste evenement voor kleurenfotografie te bekijken. Onder de leden van de 16e jaarlijkse jury bevonden zich topmensen uit de industrie van The National Gallery of Art, Washington DC; The J. Paul Getty Museum, Los Angeles; The Art Channel, Londen; Groninger Museum, Nederland; Koller Auctions, Zürich; Preus Museum, Noorwegen; Throckmorton Fine Art Gallery, New York; Publicis Groupe, Warschau; Chung 24 Gallery, San Francisco; Kolle Rebbe, Hamburg; Photo-Eye Gallery, Santa Fe; High Museum of Art, Atlanta; Bonhams Cornette de Saint Cyr Auctions, Brussel; Institute of Contemporary Art (ICA), Philadelphia; William Shearburn Gallery, Saint Louis; Museo d’arte Moderna di Bologna (MAMbo), Bologna; en Clamp, New York die Color Masters eerden met 608 felbegeerde titelprijzen en 916 genomineerden in 37 categorieën.

“Het was een waar genoegen om deel uit te maken van de jury van de 16e International Color Awards. Deze gelegenheden zijn waardevol om nieuwe kunstenaars te leren kennen en te begrijpen waar de hedendaagse smaak toe leidt, met thema’s die de collectieve blik interesseren, fascineren en vangen.” Jurylid Lorenzo Balbi, directeur van het Museo d’Arte Moderna di Bologna (MAMbo).

“Het is een ongelooflijke prestatie om als beste te worden geselecteerd uit de 6.573 inzendingen die we dit jaar hebben ontvangen,” zei Basil O’Brien, de creatief directeur van de prijzen. “Yoerie’s “Medieval Primrose”, een uitzonderlijke foto die werd ingezonden in de categorie architectuur, vertegenwoordigt hedendaagse kleurenfotografie op zijn best, en we zijn verheugd om hem de titel van genomineerde te geven.”

INTERNATIONAL COLOR AWARDS is de toonaangevende internationale prijs voor uitmuntendheid in kleurenfotografie. Dit gevierde evenement werpt een licht op de beste professionele en amateurfotografen wereldwijd en eert de mooiste beelden met de hoogste prestaties in kleurenfotografie.