15E JAARLIJKSE INTERNATIONAL COLOR AWARDS BEKROONT FOTOGRAAF YOERIE CUSTERS UIT NEDERLAND

INTERNATIONAL COLOR AWARDS is de toonaangevende internationale prijs die uitmuntendheid in kleurenfotografie eert. Dit gevierde evenement richt de schijnwerpers op de beste professionele en amateurfotografen wereldwijd en eert de mooiste beelden met de hoogste prestaties in kleurenfotografie.

www.colorawards.com

LOS ANGELES 1 april 2022. – Fotograaf Yoerie Custers uit Nederland heeft de voor de 15e jaarlijkse International Color Awards de 3e prijs gewonnen in de categorie architectuur tijdens een prestigieuze Winners & Nominee Photoshow die zaterdag 26 maart 2022 werd gestreamd.

Het live online gala werd bijgewoond door toonaangevende fotografen en de fotografiegemeenschap uit de hele wereld die hadden ingelogd om de climax van ’s werelds belangrijkste evenement voor kleurenfotografie bij te wonen. Onder de leden van de 15e Jaarlijkse Jury bevonden zich captains of the industry van The Armory Show, New York; The J. Paul Getty Museum, Los Angeles; The Art Channel, Londen; V&A Museum, Londen; Koller Auctions, Zürich; Preus Museum, Noorwegen; Publicis Groupe, Warschau; Fila, New York; Chung | Namont Gallery, San Francisco; Kolle Rebbe, Hamburg; Tilton Gallery, New York; Milwaukee Art Museum, Milwaukee; Cornette de Saint Cyr Auctions, Brussel; Podbielski Contemporary, Milaan en RedKite NFT, Londen die de Color Masters eerden met 658 felbegeerde titelonderscheidingen en 975 genomineerden in 37 categorieën.

“Het was een eer om samen met juryleden van over de hele wereld deel te nemen aan de selectie van de gepresenteerde prachtige werken. Het programma blijft het werk steunen van professionele fotografen en van hen die gewoon gepassioneerd zijn over de kunst van het vastleggen van een/het moment.” Zei jurylid Alexandra Prata van Publicis Groupe, Warschau.

“Het is een ongelooflijke prestatie om als beste te worden gekozen uit de 6.786 inzendingen die we dit jaar hebben ontvangen,” zei Basil O’Brien, de Creative Director van de awards. “Custers ‘Burned at the stake for her faith’, een uitzonderlijke serie die werd ingezonden in de categorie architectuur, vertegenwoordigt hedendaagse kleurenfotografie op zijn best, en we zijn blij dat we hem de titel van 3e plaats kunnen overhandigen.”